Начало Джудо Ивайло Иванов триумфира на Европейската купа по джудо

Ивайло Иванов триумфира на Европейската купа по джудо

Ивайло Иванов триумфира на Европейската купа по джудо
0

Нов златен медал за родината ни на Европейската купа по джудо, която се провежда в чешката столица Прага. В категория до 90 килограма българският колос в световното джудо Ивайло Иванов завоюва златен медал.

Капитанът на националния ни отбор Ивайло Иванов достигна до златото след победа с ипон на финала срещу словака Петър Зилка. След оспорвана основна част, двамата стигнаха до „златна точка“, където Ивайло успя да отбележи задържане и грабна първия си златен медал от голямо състезание в категория до 90 килограма. По пътя към финалната среща той надделя над противници от Франция, Австрия и Естония.

В по-високата категория Борис Георгиев отстъпи в двубой за бронзов медал само минути след победата на Иванов. Той записа достойно представяне и две победи и две загуби на татамито в чешката столица.

Медалът на Ивайло е втори за България на това издание на Европейската купа. Само ден по-рано състезателят на „Шун Джудо“ Марк Христов завоюва титлата при 73-килограмовите. БФ Джудо изпрати 14 състезатели на елитния форум в Прага.

Запис на всички срещи от елитния джудо форум можете да гледате тук.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".