Начало Джудо Левандовски: Силната ми игра с тяло е заради джудо

Левандовски: Силната ми игра с тяло е заради джудо

Левандовски: Силната ми игра с тяло е заради джудо
0

Футболистът Роберт Левандовски призна, че важна част от качествата му в момета се дължат на основата му в джудо. Полякът е от семейство на джудисти и още от малък тренира при своя баща Кжищоф, който е шампион по джудо и треньор в местния клуб.

Като малък Роберт тренира здраво бойни спортове във Варшава – преди да премине към футбола.

„Aз бях голямо и силно дете. Страхотните ми умения с тялото до голяма степен се държат на тренировките ми в джудо. Играта ми с тяло е с ясна основа от бойното изкуства“, сподели Левандовски.

„Родителите ми бяха много отдадени да стане спортист от мен. Понякога ме караха по един час в посока, за да мога да тренирам.“

Бащата на голмайстора умира от сериозна болест, когато Роберт е едва на 16.

„Понякога ми се иска да говоря с него отново, но той ме гледа отгоре и знам, че правя всичко това в спорта заради него. Подкрепя ме от небето“, допълни футболистът.

Роберт винаги ще бъде благодарен, че семейството му го възпитава в ценностите на източното бойно изкуство.

Съпругата му Анна пък е голям шампион в олимпийско карате, където има и бронзов медал от Световно първенство.

Oттегля се от спорта през 2017 година заради бременност, с 29 медала от турнири в Полша.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.