Начало Джудо В Косово отвори врати ултра модерен джудо център

В Косово отвори врати ултра модерен джудо център

В Косово отвори врати ултра модерен джудо център
0

Косово се утвърди като една от водещите сили в джудо. Към момента младата държава вече има три златни медала от Олимпийски игри, всички в този спорт.

Само по себе си това е удивително постижение. Дори на Токио 2020 Косово се класира на второ място в крайната ранглиста по отличия в джудо, зад хегемона Япония.

Сега косоварите представят ултра модерен тренировъчен център, който ще заблести като едно от най-престижните спортни съоражения в страната, а и на Балканите.

Тежката работа на удивителния треньор Агрон Кука продължава да се отплаща и бившият джудист бере плодовете на труда си.

Само за няколко години Косово се превърна във водеща сила в тази древна дисциплина и вече задава тенденциите в бойния спорт.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.