Начало Джудо Дритон Кука: Келменди е като наркотик за всички в Косово

Дритон Кука: Келменди е като наркотик за всички в Косово

Дритон Кука: Келменди е като наркотик за всички в Косово
0

Легендарният треньор Дритон Кука коментира емоционално отказването на суперзвездата Майлинда Келменди.

Преди дни една от най-големите джудистки на планетата обяви края на славната си кариера.

Организаторите на Големия шлем в Париж направиха всичко възможно това да е последното състезание за Майлинда, но тя е твърда в решението си.

Самата тя го печели… четири пъти подред! Един от най-комерсиалните и реномирани турнири по джудо в света остава със злато в колекцията на Келменди през 2014, 2015, 2016 и 2017 година.

„Майлинда е хероин за всички хора в Косово. Тя повече от просто джудистка, олимпийски и световен шампион. Благодарение на нея имаме представители по високите места на всички международни джудо организации“, започна Кука.

„Когато от МОК посетиха Косово за първи път, тя беше на 14 или 15. Откакто я видяха да тренира започнаха да ни се обаждат и да ни следят. За първи път участвахме като отделна държава на Световното първенство за деца 2009 година. Тя спечели титла“, припомня си треньорът.

„Паметен момент и основа за развитието на спорта при нас. Тя е много повече от атлет – много, много повече. Като наркотик е за мен и всеки в Косово“, допълни Кука.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.