Начало Бокс Тайсън Фюри: Не знам дали ще се боксирам отново!
0

Тайсън Фюри: Не знам дали ще се боксирам отново!

Тайсън Фюри: Не знам дали ще се боксирам отново!
0

Световният шампион на WBC в тежка категория на професионалния бокс – Тайсън Фюри (31-0-1) хвърли феновете си в смут. „Циганския крал“ заяви при завръщането си в Англия, че не е сигурен дали ще се завърне на ринга. Миналата седмица той победи за втори път Дионтей Уайлдър (42-2-1), а битката между двамата е претендент за №1 на този век.

Веднага след срещата се зародиха различни опции за следващ съперник на Фюри. Фаворит е Дилиън Уайт (28-2), но всички фенове искат да видят Тайсън срещу шампиона на WBA, WBO, IBF и IBO Александър Усик (19-0). Може да се окаже обаче, че нито един от тези варианти няма да се осъществи.

Пред „Телеграф“ Фюри споделя, че не знае какво му готви Господ и всички карти са поставени на масата. „Не знам какво ще се случи. Имам договор за още един мач с Топ Ранг и ESPN. Не знам дали ще го осъществя. Не знам дали искам и дали изобщо ще се върна на ринга. Не мога да кажа какво ми готви бъдещето и колко още мачове ще изиграя“, коментира Тайсън.

Той е категоричен, че ако се върне на ринга, това няма да бъде заради пари или слава, а от любов към бокса. „Мотивиран съм да стана сутрин, да потренирам и да се насладя на остатъка от деня. Нямам цели в бокса, спечелих всичко, което е възможно. Единственият съм в моята ера. Винаги ще бъда шампион на WBC, WBA, WBO, IBF и списание „Ринг“, Никой не може да ми го отнеме“, каза още „Циганския крал“.

Тайсън е пословичен със своите резки промени на настроенията. Именно поради тази причина не е ясно какво ще се случи с шампиона в близко бъдеще. Всички ние обаче се надяваме, че той няма да се оттегли от ринга и ще продължи да предоставя зрелища на боксовите фенове.