Начало Бокс Уайт изпреварва Джошуа за битка с Фюри
0

Уайт изпреварва Джошуа за битка с Фюри

Уайт изпреварва Джошуа за битка с Фюри
0

Мечтаният двубой между Тайсън Фюри (30-0-1) и Антъни Джошуа (24-1), който през пролетта изглеждаше абсолютно сигурен, е все по-вероятно да се отложи във времето. Поне до лятото на следващата година.

До такъв развой може да се стигне, ако от WBC наложат на „Циганския крал” да направи задължителна защита срещу Дилиън Уайт (28-2) през декември. Подобни слухове все по-усилено се носят из американските специализирани сайтове.

Те са подхранени и от факта, че Уайт получи официална дата за следващия си мач – 28 август, макар все още да няма уточнен противник. Двубоят му ще бъде месец след този на Фюри с Дионтей Уайлдър (42-1-1), който ще е на 24 юли в Лас Вегас.

Тайсън Фюри спукал тъпанчето и на новия треньор на Уайлдър (ВИДЕО)

При положение, че Тайсън успее да сложи позитивен, за себе си, край на трилогията с „Бронзовия бомбардировач”, от WBC планират да направи задължителна защита, преди да опита да обедини поясите с тези на Джошуа. Там вече изниква и името на Дилиън, който е официален претендент за пояса на сънародника си.

Така, от всичко написано дотук, изглежда скоро няма да видим бой на Фюри и Ей Джей. Самият Джошуа трябва да брани своите пояси на WBA, WBO, IBF и IBO срещу Александър Усик (18-0). Техният мач е предвиден за 25 септември в Лондон, но все още няма официално потвърждение на датата.

Такам: За Джошуа двубоят с Усик ще е като спаринг