Начало ММА Сирил Ган: Готов съм за война с Нгану (видео)
0

Сирил Ган: Готов съм за война с Нгану (видео)

Сирил Ган: Готов съм за война с Нгану (видео)
0

Френската сензация в тежка категория на UFC – Сирил Ган (9-0) се закани да отнеме пояса на Франсис Нгану (16-3) и да се превърне в следващия световен шампион. 31-годишният боец не чака много дълго време, за да отправи сериозно предизвикателство към „Хищника”. Той го направи веднага след убедителната си победа над Александър Волков (33-9).

Вече гледам единствено към колана. Искам мач за световната титла. 100 процента. Ако ме изправят срещу Нгану, това ще бъде война, със сигурност. Мога да почакам още, защото това ще ми помогне да се подобря още в октагона и ще ми вдъхне допълнително увереност. Но не смятам, че се нуждая от допълнителна битка, защото Волков бе достоен опонент. Ако утре UFC ми наредят такъв двубой, влизам”, коментира Ган.

Французинът обаче ще трябва да почака на опашката от кандидати за битка с Нгану. Той трябва да се изправи първо срещу Дерик Люис (25-7-1). „Черният звяр” е предвиден да получи шанс за пояса през септември. С очакване за двубой с Франсис е и бившият шампион в лека тежка категория Джон Джоунс (26-1-1).

Аз и Франсис ще направим хубав мач, това е сигурно. Говорили сме си в залата, докато тренирахме. Той се готвеше за мача си с (Алистър) Овърийм. Това е много сериозно предизвикателство, много е корав. Но съм готов да се срещна с него, дори в пълни 25 минути. Ще направим шоу, защото това се иска от двама бойци, които са предвидени за главна среща в октагона”, каза още Ган.