Начало Бокс Мани Пакиао на съд, мачът с Ерол Спенс под въпрос

Мани Пакиао на съд, мачът с Ерол Спенс под въпрос

Мани Пакиао на съд, мачът с Ерол Спенс под въпрос
0

Черни облаци могат да надвиснат над главата на филипинската легенда Мани Пакиао.

Световният шампион в 8 различни дивизии е само на по-малко от два месеца от завръщането си на ринга и евентуалния му последен мач изобщо. На 21-ви август 42-годишният боксьор ще се изправи срещу Ерол Спенс-младши, но първо ще трябва да се защитава в съда от съдебен иск, който е заведен срещу него.

Ищецът в случая се казва Ауди Атар, който е мениджър на Конър Макгрегър. Той е внесъл иск на стойност 3.3 милиона долара за нарушаване на договор между Пакиао и Атар. „Пак-Ман“ е обвинен е това, че е приел мач с Ерол Спенс и по този начин е нарушил предварителното споразумение за сблъсък между него и Майки Гарсия.

Embed from Getty Images

Атар твърди, че е бил в процес на договаряне на условията с Гарсия, но вместо това Пакиао е предпочел двубой с „Истината“.

В съдебния иск пише също така, че Атар е трябвало да уреди боксовия дуел между Пакиао и Макгрегър, за който се говореше усилено в началото на годината. Освен финансовите претенции, мениджърската фирма „Paradigm Sports Management“ иска да възпрепятства осъществяването на двубоя Пакиао – Спенс.

Само преди няклко седмици решение на съд в САЩ нареди на Тайсън Фюри да се бие с Дионтей Уайлдър на 24-ти юли.