Начало ММА Джони Уокър с претенции в две категории
0

Джони Уокър с претенции в две категории

Джони Уокър с претенции в две категории
0

Изгряващата звезда на UFC Джони Уокър не иска да чака повече за своя голям шанс и се заяде с големите звезди на две категории.

93-килограмовият бразилец спечели и трите си битки във веригата до момента с нокаут, като те се проведоха в рамките на 4 месеца и приключиха за общо време 2:48 мин. Уокър обаче контузи рамото си, празнувайки последната, като се надява да се завърне в октагона през септември, като няма предпочитания дали ще се бие в лека-тежка или в тежка категория. Единственото му желание е да се изправи срещу шампион.

Мерникът ми е върху шампион, така че няма значение кого ще изправят пред мен. Нямам предпочитания. Трябва да победя някого, за да взема пояса, така че – не ми пука. Не искам да звуча самоуверен, но целта ми е много по-голяма от това. Хората казват, че съм нахакан, че все казвам как ще пребия всички. Човече, целта ми е да съм шампион, така че трябва да се оправя с тези момчета“, каза Джони Уокър пред MMA Fighting.

В лека-тежка категория бразилецът иска мач срещу №1 Джон Джоунс, който преди време обяви, че не му се занимава с „анонимници“. „За това е прав – все още не съм постигнал много в UFC. Но тук няма много хора, които ще ми окажат сериозна съпротива. Не трябва да побеждавам някой от Топ 5. Хората говорят много глупости – че не съм добър в джу-джицу, в борба. Трябвало да се бия с борец. Последният борец издържа 5 сек. срещу мен. Готов съм за Джон и съм сигурен, че ще е сериозно предизвикателство. Може би го е страх да не загуби от анонимник“.

Резервният план на Джони Уокър пък е вдигане на категорията и победа над Франсис Нгану. „Бих искал да впечатля феновете с победа над него. Той е машина. Притежава забележителна сила на юмруците, и как само завършва двубоите си. Хората ги е страх да се бият с него. Но мен не ме е. И аз удрям толкова тежко, направих си теста в Института на UFC. Бях след операция и записах почти същият резултат като него, така че може и да съм по-силен“.