Начало Борба Национал по борба се завръща след допинг наказание

Национал по борба се завръща след допинг наказание

Национал по борба се завръща след допинг наказание
0

Бившият юношески национал в класическата борба в категория до 120 кг. Радослав Георгиев от днес вече може да се състезава. Това обяви самият той в пост в профила си във Фейсбук.

„Скъпи приятели, днес е радостен за мен ден, тъй като изтече наложеното ми наказание, което в период на 4 години ме спираше да осъществя мечтите си. Искам да благодаря на семейството си, на приятелите си, на съотборниците си от националния отбор, които ме мотивираха и не ми позволиха да се откажа от това, което винаги съм мечтал и искал да бъда – борец“ , написа Радослав в социалната мрежа.

Припомняме, че през 2015 година Георгиев даде положителна допинг проба за анаболи по време на европейското първенство за юноши в Истанбул, на което той завърши на пето място. Пробата на българина е показала наличието на забранения стимулант метенолон, който е известен като по-мек анаболен стероид. Той се използва от тези, които са чувствителни към по-острите видове допинг. Освен това спомага за изграждането на чиста мускулна маса. Борецът бе наказан за четири години като санкцията изтича днес – 16 юли 2019 година.

„…тази „грешка“, която допуснах е ценен опит, от който съм си взел поуките, който ме е мотивирал, и който ми е показал посоката на пътя, който искам да извървя “ , добави Георгиев.

Най-големият успех в кариерата му е петото място в категория до 120 кг. от световното първенство за кадети в Словакия през 2014 година.