Начало Борба Двама родни борци стигнаха до репешажи на световното в София

Двама родни борци стигнаха до репешажи на световното в София

Двама родни борци стигнаха до репешажи на световното в София
0

Георги Иванов (110кг.) и Божидар Динев (65кг. ) ще се борят утре в репешажни битки за бронзовия медал в своите категории.

В категория до 110 кг. в свободния стил, Георги Иванов записа победа на старта, но след това загуби от руснака Арсамаг Засеев. Представителя на Русия стигна финала в категорията и така изтегли носителят на сребърен медал от тазгодишното европейско първенство Иванов в репешажите за бронзовия медал. В утрешния ден Георги ще се изправи първо срещу Кумар Анируд. При победа над индиеца, Иванов ще срещне в директна битка за отличие иранеца Хабибиесани.

Божидар Динев в категория до 65 кг. загуби на старта от друг руснак-Тсковребов с 3:14 точки, но и той бе изтеглен от представителя на „Сборная“ в репешажите. В първа среща от тази фаза на турнира, Динев ще срещне Нурулаев от Узбекистан. При победа, нашенецът трябва да запише още един успех – срещу индиеца Маниш Госвами, за да се качи на почетната стълбичка.

Рухан Расим, в категория до 55кг. също имаше шанс да стигне до борба за бронз. Младежкият олимпийски шампион Роберт Ховарт, който победи нашенеца на 1/4-финалите, загуби полуфиналната схватка от Мехди Вейси от Иран и така завърши участието на Расим.

Останалите ни двама борци в днешния ден приключиха участието си. При 48-килограмовите Виктор Нейчев загуби от арменеца Харутун Хованисян с 2:4. А Адил Мехмедали падна от Иван Матушевич (Беларус) с 1:5. Съперниците и на двамата загубиха в следващия кръг и така българското участие завърши.