Начало Борба Петима родни борци стартират в първия ден на световното в София

Петима родни борци стартират в първия ден на световното в София

Петима родни борци стартират в първия ден на световното в София
0

Петима българи в свободния стил ще излязат на тепиха още в първия ден на световното първенство по борба за кадети, което ще се проведе в София от 29 юли до 4 август.

Сред тях са Георги Иванов, който спечели сребърен медал в категория до 110 кг. на европейското първенство преди месец, провело се във Фаенца, Италия. В категория до 55кг. ще се бори Рухан Расим. Той се нареди трети от Евро 2018 година. Виктор Нейчев в категория до 48 кг. , Божидар Динев при 65-килограмовите и Адил Мехмедали (80 кг.) са останалите родни участници в първия ден от шампионата.

Жребият за първите категории ще бъде теглен в неделя от 17 часа. Схватките започват в понеделник от 10,30 часа, а откриването е насрочено за 17,30 часа.

Гост на шампионата ще бъде президентът на световната федерация по борба – Ненад Лалович, който във вторник, 30 юли, от 10 часа ще даде пресконференция в „Арена Армеец“.

Входът за зрителите е свободен.

След първенството София ще бъде домакин на международен лагер, с участието на 40 млади борци от 12 държави.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".