Начало Кикбокс и муай тай Теодор Христов защити Интерконтиненталния пояс на WKF

Теодор Христов защити Интерконтиненталния пояс на WKF

Теодор Христов защити Интерконтиненталния пояс на WKF
0

Пореден повод за гордост за българския кикбокс. Младата ни надежда и един от най-перспективни състезатели от варненския клуб „Боил“ Теодор Христов триумфира отново с Интерконтиненталния пояс на WKF (б.р. – World Kickboxing Federation).

Националът на България защити достойно името на „Боил Глобал Тийм” (Boil Global Team) на галавечер по кикбокс и муай тай „Castle Gladiators” в кипърския курортен град Пафос. Той излезе в главната среща от основната карта срещу местния кикбоксьор Лукас Трифонос. Двубоят от категория до 77 килограма се игра в три рунда по три минути. Българският боец спечели срещата си убедително и заслужено бе обявен и за „Боец на вечерта“.

В галата взеха участие още двама бойци на „Боил Глобал Тийм” -Александър Чакъров-Чъкито и Велислав Николов.

Чакъров също спечели убедително срещу доста опитен и труден съперник – Кириякос Димитриоли от Кипър. Двамата премериха сили в категория до 71 килограма, стил К1, като българина успя да продължи успешно победната си серия на професионалния кикбокс ринг.

Велислав Николов изигра силен мач и се бори докрай, но отстъпи по точки срещу много опитния и във върхова форма грузинец Левани Ревазишвили в битка при 67-килограмовите.

Бойното шоу е под патронажа на един от най-добрите и изявени клубове на острова „Paphos Thai boxing & MMA Fight Club”.