Начало Борба Иванов и Динев отпаднаха в репешажите за бронза

Иванов и Динев отпаднаха в репешажите за бронза

Иванов и Динев отпаднаха в репешажите за бронза
0

И двамата родни борци, които получиха шанс да се борят в репешажите, отпаднаха в първите си срещи от битките за бронза на световното първенство за кадети, което се провежда в столичната „Арена Армеец“. 

Георги Иванов в категория до 110кг. в свободния стил започна страхотно срещу Кумар Анируд. Сребърният ни медалист от европейското първенство през тази година поведе с 6:1 точки след края на първата част. Индиецът, обаче започна с мощни атаки втората и в крайна сметка обърна резултата в своя полза – 7:6 точки, а Иванов не спечели и точка в нея. Така участието на бореца от СК по борба „Димитровград“ приключи.

Другият български борец, който получи шанс да се бори в репешажните битки за бронза бе Божидар Динев. В категория до 65кг. той загуби с 1:3 точки от Кудратбек Нурулаев от Узбекистан и също приключи участие в надпреварата.

Днес в турнира участието си стартират още петима родни борци в свободния стил.

В категория до 45 кг. Сали Сашев ще има за съперник на старта Йеламан Амангелди от Казахстан. При 51-килограмовите Ивайло Тисов ще срещне беларусина Иля Пархимчук. Иван Стоянов ще спори с Яхор Удовикау, също от Беларус в квалификациите в категория до 60 кг. Петър Михов ще премери сили с Гарбиел Рамос от Испания при 71-килограмовите, а Кристиян Димитров излиза срещу индиеца Мону Дахея в категория до 92кг.

Тяхното представяне може да следите ТУК.

Снимкa: Костадин Андонов