Начало Борба Пет медала за България от Европейското по борба до 23 г.
0

Пет медала за България от Европейското по борба до 23 г.

Пет медала за България от Европейското по борба до 23 г.
0

Пет медала е равносметката за България от Европейското първенство по борба до 23 години, което се проведе в Нови сад, Сърбия. Всичките отличия са бронзови, като последното го спечели снощи Михаил Георгиев. В категория до 70 кг той преодоля репешажите, като се наложи с 2:0 над Артьом Ауга от Литва и след това постигна успех и на Даниел Чоманик от Словакия с 5:0.

Преди Георгиев с бронз се окичиха Миглена Селишка и Сезен Белберова, както и на Иво Красимиров и Стоян Кубатов при класиците.

Шанс за медал имаше и Микяй Наим, но той изпусна бронза при 57-килограмовите в свободния стил, след като отстъпи пред Роберти Дингашвили от Грузия с 4:5. Преди това Наим преодоля репешажите след технически туш 11:0 срещу молдовеца Михаил Лап.

Джемал Али загуби още на старта от арменеца Хачатур Папикян с 8:17 при 74-килограмовите. Съперникът му стигна полуфиналите, където обаче отпадна от Никита Сучков от Русия с 0:10 и така нашият национал не успя да продължи на репешажите.

Последният ни представител на първенството Марчело Кючуков също загуби – 2:14 от арменеца Хованес Мхитарян. Противникът му претърпя поражение в следващия кръг и българското участие приключи.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.