Начало Борба Две българки излизат за медали от европейското по борба до 23 години

Две българки излизат за медали от европейското по борба до 23 години

Две българки излизат за медали от европейското по борба до 23 години
0

Две българки ще излязат на тепиха днес в спор за бронзовите отличия от Европейското първенство по борба до 23 години, което се провежда в сръбския гранд Нови Сад. При девойките в малкия финал ще ни представляват Миглена Селишка и Сезен Белберова. Селишка загуби на старта в  категория до 50 кг от класиралата се за финала Надежда Соколова с 2:13. Днешната ѝ съперничка е Туркан Насирова от Азербайджан. При 55-килограмовите Сезен Белберова записа победа срещу австрийката Кеслер с 5:0, а на полуфиналите загуби от туркинята Еда Текин с 4:5. И в спорт за бронза се изправя срещу унгарката Симонета Шекер.

Днес участието си започват Кремена Петрова при 53-килограмовите, като нейна опонентка е украинката Кристина Береза. Юлияна Янева, която досега има второ и трето място на шампионата на Стария континент при девойките, ще ни представя в категория до 65 кг. Съперничката ѝ също има бронз от Европейското първенство миналата година – Ашли Тугчу.

Снимка: БФ Борба

Вчера първите медали за България донесоха Иво Красимиров и Стоян Кубатов. И двамата завоюваха бронзови отличия. В категория до 60 кг на класическия стил Красимиров се пребори за отличието срещу Жора Абовиан от Украйна с 4:2. Стоян Кубатов (72 кг) срази азера Исламбек Дадов със същия резултат. При 82-килограмовите Светослав Николов остана пети, след като бе спрян от Станислау Шефаренка от Беларус с 1:10, а при 67-килограмовите Нестър Нестъров не успя да стигне до малкия финал.