Начало Senshi SENSHI Cup: Николай Йоргов срещу Маркос Зинхани – 3.07.2019, Камчия (ВИДЕО)

SENSHI Cup: Николай Йоргов срещу Маркос Зинхани – 3.07.2019, Камчия (ВИДЕО)

0

Последната битка от първата вечер на SENSHI Cup бе запазена за един от най-добрите ни киокушин бойци – Николай Йоргов. 28-годишният българин се изправи срещу 27-годишния Маркос Зинхани от Бразилия в 1/2-финал в кат. до 80 кг.

Това бе трето участие на родната каратека в гала вечерите SENSHI и второ за южноамериканския му противник, който бе един от бойците през април в София.

Йоргов влезе по-добре в сблъсъка, показвайки солидни боксови умения. Спокойно и умерено нашенецът вкара няколко прекрасни комбинации в главата на 27-годишния Зинхани, който обаче завърши рунда по прекрасен начин. Бразилецът изстреля много силен десен прав в брaдата на Николай и това попадение поразклати рекордьора по участия в SENSHI. До края на рунда инициативата бе на страната на Зинхани, но Йоргов показа воля и дочака почивката, за да презареди силите. Вторият рунд започна на размени и бразилецът отново демонстрира силната си дясна ръка, събаряйки Николай на земята. С течение на времето българинът започна да използва мощните си лоу-кикове, които държаха противника му на разстояние и изтощиха доста от силите на на Зинхани. Заключителният трети рунд стартира с клинч, от който се предреши и в голяма степен двубоя. Заелият по-добра позиция българин вкара няколко поредни лакътя в главата на Зинхани, отваряйки сериозна рана на бразилеца. В крайна сметка състезателят на столичния клуб „Армеец“ спечели с единодушно съдийско решение.