Начало Senshi Петър Стойков спечели купата на SENSHI

Петър Стойков спечели купата на SENSHI

Петър Стойков спечели купата на SENSHI
0

Петър Стойков спечели купата на SENSHI в категория до 70 кг. след категорична победа над руснака Сюлейман Косумов с 3:0 съдийски гласа. Преди този сблъсък, българинът постигна още две победи. На 1/4-финалите Стойков записа брутален нокаут срещу Сухроб Назаров , а на полуфиналите елиминира Павел Черепанов от Русия. Шихан Дейвид Питхоу връчи купата „SENSHI“ на Стойков.

SENSHI

Първи рунд

Двамата бойци започнаха плахо. Стойков пробва различни удари. Първата страхотна комбинация в срещата бе дело на 23-годишната ни надежда. Българинът продължи да е по-активният във финала. Удари в торса на Косумов от страна на 23-годишната ни надежда приключиха рунда.

Втори рунд

Стойков отбеляза добри лоу кикове в началото на втория рунд . Косумов пробва няколко удара, но пропусна. Последва добра комбинация на Косумов. Силен завършек на втория рунд от страна на руснака, но и страхотен удар с коляно на Стойков.

SENSHI

Трети рунд

Третият рунд започна с активна игра на руския боец, но българина отговори с добри контри. Последва чудесен удар на състезателя на столичния клуб „Армеец“ в торса на Косумов. До края на рунда Стойков държа на дистанция Косумов.

23 -годишният Петър Стойков е състезател на столичния клуб „Армеец“. Той е многократен републикански шампион по кикбокс и карате киокушин, световен и европейски шампион по муай тай, има и сребърен медал от световно първенство по киокушин за юноши старша възраст.