Начало Senshi SENSHI Cup: Алишер Карменов срещу Артур Арушанян – 4.07.2019, Камчия (ВИДЕО)

SENSHI Cup: Алишер Карменов срещу Артур Арушанян – 4.07.2019, Камчия (ВИДЕО)

0

В откриващата среща на финалния ден на „SENSHI Cup“ 22-годишният казах Алишер Карменов се противопостави на три години по-възрастния от него арменец Артур Арушанян. Срещата бе от полуфиналната фаза в най-леката категория – до 65 кг.

Срещата започна с добър спининг бек фист от страна на Арушанян за начало на първи рунд. Карменов отговори с добра комбинация в главата на арменския боец. Мощна подкрепа имаше казахстанския боец, но до края рунда ще се запомни с няколко неуспешни опита за спининг бек фист от страна на Арушанян. След като реферът шихан 6-ти дан Асен Асенов даде старт на втория рунд арменецът атакува с успешна комбинация от удари. 168-сантиметровият Карменов отвърна със страхотни боксови удари. Третият рунд започна с няколко няколко опита за удари с крак на 170-сантиметровият Арушанян, но без успех. От своя страна Карменов атакува мощно главата на арменеца като до края на рунда казахстанеца записа още няколко чисти удари в главата на арменския боец.

Поради интересния и равностоен сблъсък, бе решено да се изиграе още един рунд, в който Карменов наложи преимущество и в крайна сметка спечели и срещата с 3:0 съдийски гласа, с което се класира и за финал в категорията.