Начало Други Победа и загуба за Янислав Герчев на Гран При в Канада

Победа и загуба за Янислав Герчев на Гран При в Канада

Победа и загуба за Янислав Герчев на Гран При в Канада
0

Янислав Герчев остана с победа и загуба на международното състезание Гран При в Монреал (Канада). Двукратният сребърен медалист от Европейски първенства по джудо се нуждае от още точки, за да си осигури квота за Олимпийските игри в Токио догодина.

В турнира участваха 319 джудисти от 60 страни. От тях 184 – мъже, а 135 жени.

Българският джудист започна с победа в категория до 60 кг – ипон срещу представителя на домакините Жоел Демаере. Янислав спечели срещата след “златна точка”, като в редовното време от 4 минути и двамата джудоки не успяха да запишат оценка.

Във втория кръг възпитаникът на Атанас Герчев загуби с ипон от белгиеца Йоре Вертстраетен.

Отново се стигна до “златна точка”, но този път нашият представител падна.

Преди турнира собственикът на магазин за луксозни наргилета в Пловдив се намираше на 32-ра позиция в световната ранглиста. В олимпийската, той бе на 36-то място, като е много близо до състезателите, които биха получили квоти за Игрите в Токио.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.