Начало Борба Тайбе Юсеин сред топ 10 спортисти на Балканите

Тайбе Юсеин сред топ 10 спортисти на Балканите

Тайбе Юсеин сред топ 10 спортисти на Балканите
0

Боркинята е единствената ни представителката в бойните спортове, която влиза в класацията за тази година.

Майлинда Келменди, джудо

Тайбе Юсеин влезе в топ 10 на спортистите на Балканите в 47-то издание на анкетата, организирана от БТА. През настоящата година тя стигна до титлата в категория до 62 кг. на Европейското първенство по борба, което се проведе в Букурещ, Румъния. През септември, Юсеин бе близо да спечели за втора поредна година и световната титла, но малко не и достигна да грабне златото. Въпреки това тя ликува със сребърен медал от шампионата, провел се в Казахстан, а освен това, спечели и първа олимпийска квота в борбата за страната ни.

Общо 42 спортисти получиха гласове. В топ 10 личат имената на още двама спортисти от бойните спортове – Майлинда Келменди от Косово (джудо) – европейска шампионка в категория до 52 кг., както и шампионка от Европейските игри в Минск и бронзова медалистка от Световното първенство.

Риза Каялп, борба

Турчинът Риза Каялп (борба) е другият спортист, който намери място сред номинираните. През 2019-та, Каялп стана световен и европейски шампион в категория до 130 кг. в класическия стил.

В гласуването са участвали 10 редакции, а победителят ще бъде обявен по-късно.

Припомняме, че Тайбе Юсеин завърши на престижното пето място в анкетата „Спортист на България за 2019 година“, организирана от „Нове Ад Холдинг“.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.