Начало Борба Тайбе Юсеин се нареди шеста на „Спортист на Балканите“

Тайбе Юсеин се нареди шеста на „Спортист на Балканите“

Тайбе Юсеин се нареди шеста на „Спортист на Балканите“
0

Боркинята ни изпревари легенда в борбата.

Тайбе Юсеин бе класирана на шесто място в анкетата „Спортист на Балканите“ на Българската телеграфна агенция. Европейската шампионка и сребърна медалистка от Световното първенство в категория до 62 кг. събра сбор от 28 точки и стана най-предно класираният български спортист в тазгодишната класация.

Риза Каялп, борба

Боркинята ни се превърна и в най-предно класираната представителка на бойните спортове в класацията. Тя изпревари дори легендата в борбата – Риза Каялп, който е 4-кратен световен и 8-кратен европейски шампион при най-тежките в класическия стил. Турският борец, който спечели всичко възможно през 2019-та година се нареди на 8-ма позиция, с 22 точки.

Мейлинда Келменди, джудо

Джудистката Мейлинда Келменди се затвори десетката, получавайки 20 точки. Първата състезателка с медал от Олимпийски игри за Косово (златен), спечели европейската титла в категория до 52 кг., а на Световното първенство се нареди трета.

Снимка: БТА

Още един български спортист в бойните спортове получи точки в класацията. Джудистът Ивайло Иванов, който взе сребърен медал от Европейското първенство, а малко по-късно спечели световната военна титла в категория до 81 кг., се нареди 40-ти с 1 точка.

Общо 42 спортисти заслужиха точки в анкетата през тази година.

Номер 1 в класацията за рекорден шести път стана сръбският тенисист Новак Джокович, който е и лидер в световната  ATP ранглиста.

В 47-то издание на традиционното допитване за 2019 участваха националните агенции на страните от региона – БТА (България), АНА-МПА (Гърция), АДЖЕРПРЕС (Румъния), Анадолска Агенция (Турция), ТАНЮГ (Сърбия), МИНА (Черна гора), МИА (Северна Македония), ХИНА (Хърватия), ФЕНА (Босна и Херцеговина) и АТА (Албания).

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.