Начало Борба Медалистите в борбата бяха премирани за европейските си отличия

Медалистите в борбата бяха премирани за европейските си отличия

Медалистите в борбата бяха премирани за европейските си отличия
1

Медалистите в борбата бяха премирани от „Литекс Комерс”, един от генералните спонсори на БФ Борба, за отличията от европейските първенства за мъже и жени, кадети и кадетки.

На шампионатите на стария континент, провели се в Румъния и Италия състезателите ни спечелиха общо 10 отличия, от които три титли, дело на Тайбе Юсеин и Биляна Дудова, както и на Едмонд Назарян при кадетите. Сребро взеха Миглена Селишка, Евелина Николова и Кирил Милов при класиците, а Айк Мнацаканян се окичи с бронз. При кадетите пълният комплект от медали допълниха Диана Павлова и Георги Иванов – сребро в свободния стил, както и Мирослав Емилов с бронза при класиците.

Sportal.bg

Паричните премии медалистите получиха от Данаил Ганчев на церемония в офиса на компанията.

Призьорите бяха поздравени от почетния президент БФ Борба Валентин Йорданов и от президента Христо Маринов, които им пожелаха още по-големи успехи и на световните първенства по-късно през годината. Двамата благодариха и на компанията, която финансово подпомага българската борба.

Sportal.bg

Заради награждаването жените ни отложиха с два дни лагера си в „Спортпалас” край Варна.

Класиците пък, водени от старши треньора Армен Назарян, дойдоха за награждаването от Белмекен, където са на лагер.

Източник: БФ Борба

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".