Начало ММА Не ядосвайте тези жени. Могат здраво да се бият

Не ядосвайте тези жени. Могат здраво да се бият

Не ядосвайте тези жени. Могат здраво да се бият
0

Има много женски имена, които се открояват в света на ММА изкуствата. Tрудно e да се определи една, която да наречем най-добра от всички. За титлата има много кандидатки, но ето и няколко от тях, които не е препоръчително да ядосвате или предизиквате, защото определено могат да се бият като мъже, или дори по-добре. 

Валентина Шевченко

Най-предвидимият претендент от всички налични. Тя продължава да царува в категорията муха. Родом от Киргизстан, редовно показва класа и в същото време разликата между нея и съперничките й. Миналата година Валентина имаше две битки – срещу Джесика Андраде и Лорън Мърфи, които победи. Тя продължава да гази противничките си в дивизията, сякаш нищо не може да я спре.

Снимка: bgnes

Роуз Намаюнас

Миналата година Роуз Намаюнас успя да изненада публиката, като сензационно нокаутира една от най-опасните атлетки на UFC. Тя я повали с точен хай-кик, още във втората минута на първия рунд. Шест месеца по-късно се проведе битка реванш, в която Намаюнас отново доказа превъзходството си, печелейки с разделно съдийско решение. 

Марина Родригес

Единственият състезател, който не притежава шампионски пояс в нашата селекция е Марина Родригес. Тя имаше лоша година през 2020 г., като загуби в единствената си битка от Карла Еспарса, но година по-късно бразилката се реабилитира изцяло. Стартирайки от осма позиция, Марина нокаутира Аманда Рибас. След това тя спечели още два двубоя – с Мишел Уотърсън, а след това и с един от най-силните представители на джиу-джицу в света Макензи Дерн.

На 34 години бразилката се издигна от осмо на трето място в класацията при най-леките. Такъв пробив определено няма да остане незабелязан от ръководството на UFC. Затова не е изключено тя да стане следващата съперничка на Роуз Намаюнас.

Джулиана Пеня

Венецуелската лисица Джулиана Пеня е едно от най-разпознаваемите лица в женски ММА. Дълги години тя води битки в клетката, като дори 2 години и половина майчинство, не и попречиха да се завърне отново в октагона и да води битки от най-високо ниво.