Начало ММА Как живее Фьодор Емелианенко и колко спечели от ММА

Как живее Фьодор Емелианенко и колко спечели от ММА

Как живее Фьодор Емелианенко и колко спечели от ММА
0

Фьодор Емелианенко е легендарен ММА боец, но ето малка част от това как живее и колко печели сега?

Той е ярък пример за успешна личност в октагона и извън него. Печалбите от кариерата на Фьодор Емелианенко се оценяват на около 18 милиона долара.

Победата в последната му битка – над Тимъти Джонсън донесе на Фьодор 2 милиона долара, а общо – ако добавите хонорара със спонсорски плащания – през 2021 г. Емелианенко спечели около 3,1 милиона долара.

След този двубой той се завърна завърна в списъка с най-добрите спортисти на Bellator. Руснакът бе поставен на трето място.

Емелианенко редовно е избиран за рекламно лице на големи марки и компании. Известно е, че договорите му с Mercedes-Benz и Snickers са му донесли съответно $250 000 и $300 000.

Като цяло руснакът печели около 1 милион долара годишно от спонсорски сделки, но някои от тях дарява за благотворителност. Фьодор многократно е подчертавал, че парите не са основното нещо за него. Принципите и ценностите са по-важни.

Легндата притежава собствена къща в Стари Оскол и елитен апартамент в московския квартал Якиманка.

Емелианенко има пет дъщери. Три са от брака със съпругата му Оксана (1999–2006, 2013 – до момента). Другите две – от брак с втората му съпруга Марина (2009-2013).

От 2007 г. Емелианенко е член на партия ,,Единна Русия“. През 2011 г. Емеляненко става лице на руската марка за спортни облекла Forward. 45-годишният Емелианенко вече се е захванал с мисията, върху популяризирането на аматьорския ММА.