Начало ММА Сериозни размествания в ранглистата на UFC при жените (СНИМКА)

Сериозни размествания в ранглистата на UFC при жените (СНИМКА)

Сериозни размествания в ранглистата на UFC при жените (СНИМКА)
0

Много размествания се получиха в общата ранглиста „pound for pound“ при жените след събитието UFC on ESPN 16.

Холи Холм излезе под номер 7 в класацията след успеха си над Ирен Алдана в главния двубой на отминалата бойна гала. Това е прогрес с позиция спрямо предходния й ранкинг.

Джърмейн де Рандами, която записа успех над Джулиана Пеня, също се изкачва с 1 място и от днес е под номер 8.

Пеня, от своя страна, губи 1 място и вече е в дъното на топ 15.

Синтия Калвийо и Нина Ансаров са другите другите бойци, които се изкачват в тазседмичната ранглиста. И двете напредват с по 1 място и са, съответно на 12 и 14 позиции.

Най-голям регрес осъществи Татяна Суарес. Непознаващата все още вкуса на загубата американка се срина с 2 места и вече е 9-а.

Клаудия Гадея пък слезе с 1 позиция и от днес е под номер 13.

Лидер продължава да бъде шампионката в две категории Аманда Нунеш. На второ място е носителката на колана в категория „сламка“ – Вейли Жан, а трета е Роуз Намаюнас.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".