Начало Джудо Една победа не стигна на България да отстрани Франция

Една победа не стигна на България да отстрани Франция

Една победа не стигна на България да отстрани Франция
0

Националният ни отбор по джудо не успя да се справи с големия фаворит Франция на Европейското първенство за смесени отбори. На старта на  шампионата за мъже и жени в Уфа,Русия, националите ни наведоха глави пред „петлетата”, които са поставени под №1 в схемата, като завършиха с инфарктното 3:4.

Победи записаха Ивайло Иванов, който се наложи над Ениел Кароли с ипон в новата за него категория до 90 кг. Младата ни надежда Марк Христов (73 кг) постигна успех с ипон в продължението над Михаeл Дубой. Ивайло Димитров пък надделя над Аманду Мeйт.

Когато резултатът беше равен, 3:3 изходът от двубоя трябваше да се реши след седма битка, определена чрез жребий. Там отговорната задача се падна на Ивайло Димитров (над 90 кг), който загуби от Аманду Мeйт с ипон. Фрнцузинът си взе реванш от първия им двубой.

Предтавителките ни при жените Снежана Граматикова, Лидия Брънчева и Ирина Железарска инкасираха загуби. Така страната ни не успя да премине през Франция, която продължи напред в надпреварата, но впоследствие отстъпи на Австрия с 2:4 в репешажите.

Титлата ще си оспорват Грузия и Нидерландия по-късно днес. Бронзовите отличия пък ще си оспорват Турция – Германия, Русия и Беларус.

В надпреварата стартираха всички европейски нации с медали от олимпийските игри. А в битка за отличията се впуснаха 16 отбора. България имаше специална покана за участие като домакин на европейското първенство за мъже и жени през април 2022-а.