Начало Други Париж се готви за Олимпийските игри

Париж се готви за Олимпийските игри

Париж се готви за Олимпийските игри
0

Светът отново ще бъде Олимпиада през 2024-та година. Френската столица – Париж ще бъде домакин на най-голямото спортно събитие на планетата през лятото на 2024г.

Въпреки, че остават две години и половина до Игрите, френската столица се подготвя с пълни сили. Французите строят спортни съоръжения, реновира стари такива, но и преобразява (козметично) емблематичните си забележителности.

Символът на Париж – Айфеловата кула, вече търпи реконструкции. Върхът на кулата е готов, а сега лявото крило на изтъканата от желязо кула е подложено на безпрецедентно преобразяване. За да бъде на върха на блясъка си по време на Олимпийските игри през 2024 г., Желязната лейди, ще придобие нов и по-красив вид.

Айфеловата кула ще промени цвета си и ще бъде боядисана за двадесети път. Цветът ще бъде тематичен – златен, разцветката на медала, които се надява да спечели всеки спортист, по време на Игрите.

Новият вид, който ще придобие 325-метровото творение е проектирано за Олимпийските игри в Париж през 2024 г. Когато светът е вперил очи в Града на светлината, неговият паметник ще блесне!

Мащабният проект започна още през 2019 г. и трябва да приключи през ноември 2022 г. Той включва премахване и пребоядисване на около 18 000 части, свързани с 2,5 милиона нитове, които съставляват този паметник. Стойността на проекта е около 50 милиона евро.