Начало Други Български джудисти отново на лагер в Мунаката (СНИМКИ)

Български джудисти отново на лагер в Мунаката (СНИМКИ)

Български джудисти отново на лагер в Мунаката (СНИМКИ)
0

С много усмивки, добро настроение и вълнуващи моменти завърши лагера на част от родните джудисти в японския град Мунаката, префектура Фукуока. За втора поредна година нашите се подготвят в Страната на изгряващото слънце, след като Българска федерация по Джудо и град Мунаката подписаха преди две години Меморандум за сътрудничество до Летните олимпийски игри в Токио 2020.

Седем родни джудисти пътуваха до Мунаката – Борислав Янаков, Горан Козарев, Марк Христов, Георги Граматиков, Антонио Янев, Ивайло Димитров и треньор Красимир Христов. В края на лагера се присъедини и националката ни Ивелина Илиева.

Освен тренировките, българската делегация имаше много разнообразна програма. Родната група успя да се запознае с кмета на града, като бяха приети от нея и проведоха разговор на специална среща.

Тренировките на българските джудисти освен много, бяха и разнообразни, като те често сменяха залите и локациите. Сменяха и своите спаринг партньори. Така например, делегацията ни имаше съвместна тренировка с японски барети (полицаи).

След това показаха българските умения на гимназисти от 12-ти клас.

Друга от тренировката, в която имаше също така немалко демонстрации, бе пред съвсем малки деца.

Стигна се и до градския университет, където също се тренира джудо и бе осъществена обмяна на опит с местните студенти.

Вниманието към българската джудо делегация и доброто отношение е било на много високо ниво, похвалиха се от отбора. Родната група е получила покана да участва в Празника на града в град Мунаката, а нашите спортисти с радост са откликнала на нея. Шоуто и забавата са били във високи дози, а нашите са останали приятно впечатлени.

Въпреки натоварената програма с много срещи и тренировки, родните джудисти намериха време да отморят за малко и на плажа.

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.