Начало Други Ранно отпадане на Иванов и Христов на Гранд шлем в Осака (ВИДЕО)

Ранно отпадане на Иванов и Христов на Гранд шлем в Осака (ВИДЕО)

Ранно отпадане на Иванов и Христов на Гранд шлем в Осака (ВИДЕО)
0

Даниел Дичев остана последният ни джудист на турнира в Япония.

Ивайло Иванов и Марк Христов отпаднаха във втори кръг в своите категории на турнира по джудо от сериите Гранд шлем, който се провежда в Осака, Япония.

Иванов почиваше на старта в категория до 81 кг, но допусна загуба още при първото си излизане на татамито. Във втори кръг най-добрият ни джудист загуби от узбека Комолидин Расулов с „ипон“ и така приключи участието си в надпреварата.

Марк Христов пък записа победа и загуба в категория до 73 кг. Младата ни надежда, който е на 329-та позиция в световната ранглиста, започна със страхотен успех над австралиеца Калвин Кностър – 57-ми в света. Успехът не дойде никак лесно като нашенецът спечели сблъсъка след „златна“ точка.

19-ет годишният българин имаше още по-тежка задача във втори кръг. Там той премери сили с третия в световната ранглиста – Томи Мациас от Швеция. До успехът стигна шведът след „ипон“, с което приключи българското участие в днешния ден от надпреварата.

Утре, на татамито в Осака, в категория до 100 кг. ще излезе и последният ни джудист в турнира – Даниел Дичев. Той почива на старта, а във втори кръг ще мери сили със Златко Кумрич от Хърватия. Българинът се намира на 42-ро място в световната ранглиста, докато Кумрич е с 10 места по-напред – 32-ри.

Припомняме, че в първия ден от надпреварата в Япония, Янислав Герчев, Ивелина Илиева, Божидар Темелков и Валентин Алипиев не успяха да запишат победа в своите категории.