Начало Таекуондо Пет медала за България от Европейското клубно по таекуондо в Тирана

Пет медала за България от Европейското клубно по таекуондо в Тирана

Пет медала за България от Европейското клубно по таекуондо в Тирана
0

Българските състезатели спечелиха два сребърни и три бронзови медала на Европейското клубно първенство по таекуондо в Тирана (Албания).

Поставеният под номер 1 в основната схема Кристиян Петров от ТК Феникс изигра изключително силни срещи, но малко не му достигна на финала да грабне златото и остана втори. Въпреки това той се нареди в топ 10 в света и това му дава квота за Европейското първенство и участие на Гран При турнир.

Представителят на ТК Гладиатор Йордан Ангелов спечели сребърен медал в категория 57кг при кадетите. Платон Лорер и Ивайло Петров от ТК Нерон, както и Мартин Симеонов от ТК Турбо показаха отлични игри и завоюваха бронзови отличия. 

Малко повече от месец остават до историческото първо участие на България на Олимпийски игри. Световната звезда Кимия Ализаде ще бъде представителка за България в Париж. Подготовката й върви по програмата, която е изготвена от нейния треньор Давод Фалахатгар. Мартина Атанасова и Християн Георгиев изкараха седемдневни лагери при нея в Лондон, където провеждаха съвместни тренировки.