Начало Таекуондо София събира елита на европейското таекуондо

София събира елита на европейското таекуондо

София събира елита на европейското таекуондо
0

София отново ще бъде в центъра поредното голямо първенство по таекуондо в Европа. От 27 до 30 април в столицата ще се проведе Европейското клубно първенство, в което участие ще вземат на 2000 състезатели от близо 50 държави. Надпреварата ще се проведе в зала София на хотел Маринела.

Патрон на откриването на 28 април в 12:30ч. ще бъде олимпийската шампионка и рекордьорка на висок скок, чийто рекорд вече над 35 години не е подобрен, Председателката на БОК Стефка Костадинова, зам.министърът на спорта Петър Георгиев, доайенът на бойните спортове, митичният генерал Чавдар Чернев. Едни от най-любимите артисти на цяла България, известни със своя мъжкарски  профил Асен Блатечки и Калин Врачански.

Почетният Председател на ETU и легенда на бойните изкуства Гранд Мастър Парк Су Нам, както и още много от лидерите на световното таекуондо.  Естествено те ще бъдат водени от Председателя на БФТ Слави Бинев. По този начин родната федерация по олимпийско таекуондо продължава да спазва традицията на откриването на големи спортни форуми, да събира хората, с които България се гордее. Мисията на таекуодно е не само да създава перфектни атлети, но и да ги превръща в личности, с които да се гордеят не само техните роднини и близки, но и цялото общество.

Първенството ще се проведе в дисциплината Спаринг и Пумсе, а възрастовите групи са кадети, юноши и девойки, мъже и жени. От българска страна участие ще вземат всички най-добри атлети, които следващия месец ще представляват България на световното първенство в Баку.

Преди него обаче националният отбор на България ще замина на подготвителен лагер в Йордания, където нашите състезатели ще водят подготовка с едни от най-добрите отбори в света Бразилия, Великобритания и домакините от Йордания. След този лагер всички отиват в Спорт палас, където ще бъде втората част от подготовката за световното първенство. В Баку най-добрите ни атлети ще проведат последен лагер заедно с представители на Китай, Казахстан, Узбекистан и Азербайджан.

Да им пожелаем успех на двата големи форума и да попият от славата на великите спортисти, и артисти, които ще са част от откриването на Европейското клубно първенство. Надяваме се българският флаг гордо да се развява както в София, така и в Баку.