Начало Таекуондо Президентът Румен Радев откри Световното по таекуондо в София

Президентът Румен Радев откри Световното по таекуондо в София

Президентът Румен Радев откри Световното по таекуондо в София
0

Президентът на България Румен Радев откри официално Световното първенство по таекуондо за подрастващи, което се провежда в „Арена Армеец“ в София. Шампионатът стартира миналата седмица с мачовете при кадетите, а тази продължава с битките при юношите и девойките.

БТА

„За мен е огромно удоволствие и чест да ви приветствам с откриването на Световното юношеско първенство по таекуондо. Векове наред древните бойни спортове развиват съвършенство на физика и характер, възпитават на отговорност и уважение. Затова и таекуондо днес е един от най-популярните спортове, но се утвърди и като символ на мир и добросъседство. Искам да използвам случая да поздравя домакините, организаторите и множеството доброволци, затова че ни правите свидетели на това най-значимо спортно събитие за годината. Давате ни възможност да се насладим на невероятните умения на бъдещите световни и олимпийски шампиони“, бе част от речта на Румен Радев.

БТА

На церемонията присъстваха още президентът на Международната федерация по таекуондо д-р Чунгуон Чо, шефът на родната централа Слави Бинев, който е и заместник-председател на Европейския таекуондо съюз, както и легендата на световния футбол – Христо Стоичков.

„Искам да изкажа своята безкрайна благодарност за огромната подкрепа, която получаваме от един голям спортист, вдъхновение за всички млади хора. За мен е гордост да носим неговите нови униформи. Казвам това, не само като негов приятел, но и като българин, че е гордост за мен, че подкрепя българския спорт. Христо, много ти благодаря“, обърна се Слави Бинев към Христо Стоичков.

Церемонията по откриване бе съпътствана и от зрелищни демонстрации. В тях се включиха водещите звезди и имена на българското таекуондо, както и най-талантливите корейски състезатели.