Начало Таекуондо Неприятен старт за България на Световното в София

Неприятен старт за България на Световното в София

Неприятен старт за България на Световното в София
0

България започна с две загуби домакинството си на Световното първенство по олимпийско таекуондо за кадети, юноши и девойки. Надпреварата ще се провежда в следващите 10 дни в столичната зала „Арена Армеец“.

Марина Михаилска в категория до 33кг отстъпи на Омина Ергашева (Узбекистан). Класата на нейната съперничка не позволи на нашето момиче да се поздрави с успех.

Другата среща с българско участие днес също не се разви по план. Йорданка Трендафилова в категория до 51кг игра срещу друга узбекистанката, Розалина Талибянова. И тази наша националка приключи с участието си в турнира.

В петък започват Симеон Димитров (33кг), Кристиян Петров (37), Радослав Шабанков (53), Дея Пеева (41) и Добряна Коцакова (47).

От 28 юли до 7 август в София се събира целият световен спортен елит, като за първи път в една държава се провеждат две Световни първенства в една година.

Лично футболната легенда и един от най-известните българи, Христо Стоичков, покани всички да подкрепят нашите момчета и момичета. Интересът в първия ден не беше малък, а през уикенда се очаква и още по-солидно фенско присъствие.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.