Начало Таекуондо Християн Георгиев триумфира на турнир с над 1500 таекуондисти

Християн Георгиев триумфира на турнир с над 1500 таекуондисти

Християн Георгиев триумфира на турнир с над 1500 таекуондисти
0

Българската делегация започна отлично на силния ранкингов турнир Открито първенство по таекуондо на Испания G2, в който участие взимат над 1500 състезатели.

Християн Георгиев стана шампион при юношите в категория до 48кг. По пътя към златото той успя да победи сериозни таекуондисти от Франция, Германия, а на финала отказа представителя на домакините Хименес.

Нашите бойци взеха още едно отличие чрез Мартина Атанасова, която се поздрави с бронз при 63-килограмовите девойки.

Атанасова започна отлично, но впоследствие отстъпи на финландка.

Другите български представители играха добре, но не успяха да стигнат до медали. В неделния ден се включват мъже и жени, където българският национален отбор има седем представители.

Надеждите ни за още няколко медала от големия турнир са живи.

Следете всичко най-интересно около Откритото първенство по таекуондо на Испания на нашата страница Boec.BG и на каналите в социалните мрежи.

Снимки: Българска федерация таекуондо

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.