Начало Джудо България остана без медал от Големия шлем в Анталия

България остана без медал от Големия шлем в Анталия

България остана без медал от Големия шлем в Анталия
0

Джудистите ни ще се приберат без отличия от Големия шлем в Анталия. Те ще се надяват на много по-добро представяне на следващия турнир, който е Европейското първенство в София. За първи път страната ни ще приеме този голям форум.

В неделния ден очакванията ни за значимо представяне бяха насочени главно към лидера на отбора Ивайло Иванов (-90 кг). Той започна много добре на татмито в Турция и победи гръка Теодорос Целидис с ипон, след което елиминира таджикистанеца Джахонгир Маджидов с ипон.

В третия кръг обаче беше спрян от Ли Кочман (Израел) с ипон. При още една победа щеше да си гарантира минимум репешаж за бронза.

Същата беше съдбата и на Костадин Цветанов (-100 кг).

Младокът победи с ипон британеца Макс Грегъри, но след това излезе срещу фаворита Александар Куколя от Сърбия, който го спря с ипон в третия кръг. Сърбинът проведе олимпийската си подготовка у нас миналата година и е добре познат сред родните национали. В същата категория изненадващо в третия кръг отпадна Тома Никифоров, който се състезава за Белгия.

Другият ни представител на сто килограма Борис Георгиев приключи участието си още на старта след загуба от датчанина Матияс Мадсен.

При най-тежките поражение в първата си схватка допусна Ивайло Димитров. Той беше спрян от узбека Уткирбек Туробойев.

Състезанието беше генерална репетиция за Европейското първенство в края на месеца.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.