Начало Джудо Божидар Темелков единствен ще представя България в Париж
0

Божидар Темелков единствен ще представя България в Париж

Божидар Темелков единствен ще представя България в Париж
0

България ще бъде представена от един джудист на силния турнир в Париж, който е от веригата „Голям шлем”. Участие във френската столица ще вземе единствено Божидар Темелков.

Състезателят на сливенския клуб „Биоком” ще излезе в събота, 16 октомври, на татамито в категория до 66 килограма, в която са заявени 28 джудоки. За първи път тази година състезанието е през есента, а промяната бе наложена заради пандемията.

По традиция този турнир приема елита на световното джудо през февруари. През годините надпреварата се е утвърдила като една от най-стойностните в календара. Тази година турнирът отбелязва и 50-годишен юбилей. А през 2006-а Георги Георгиев става първият българин и засега единствен, който печели състезанието, което тогава е с ранг „Супер световна купа”.

На татамито през уикенда ще излязат общо 287 джудисти от 46 държави. Схватките ще бъдат в емблематичната зала „Берси”, която е с капацитет от близо 20 000 места. Темелков е поставен под №4 в схемата в своята категория, където лидер е Денис Виеру (Молдова), който се намира на 13-то място в световната ранглиста.

В същото време младите ни джудисти ще стартират на Европейската купа в Дубровник (Хърватия). На арената ще излязат 7 наши състезатели, водени от треньора Ганчо Дойков.

Съставът за Дубровник:
Йоана Манова (63 кг), Любослав Григоров (60 кг), Явор Михайлов (73 кг), Едмонд Белчев (73 кг), Александър Желев (81 кг), Добромир Калистерски (81 кг), Ивайло Димитров (над 100 кг)