Начало Джудо Ивелина Илиева получи предложение за работа от Израел (ВИДЕО)

Ивелина Илиева получи предложение за работа от Израел (ВИДЕО)

Ивелина Илиева получи предложение за работа от Израел (ВИДЕО)
0

Най-добрата българска джудистка Ивелина Илиева е получила предложение за работа в Израел, научи Boec.BG. Официалната покана идва от местната федерация по джудо, която иска българката да влезе в треньорския щаб на националния тим на Израел.

Офертата, която Ивелина е получила, е за договор до края на Летните олимпийски игри в Париж през 2024 г. Идеята е тя да подготвя израелски джудисти за олимпийския турнир. Илиева трябва да каже своя отговор до две седмици.

„Това е огромно признание за нашата работа, за нейните успехи и качества“, коментира новината личният ѝ треньор Свилен Скерлев.

Родената в Хасково състезателка, която е носител на сребърен медал от Европейско първенство за 2016 г. и на сребро от Гран при в Ташкент (2019 г.), поднови тренировки в зала от тази седмица заедно с клуба си „Шун джудо“. След Игрите в Токио тя си даде по-дълга почивка, като пред Boec.BG призна, че е имала нужда да се отърси от напрежението и разочарованието с отпадането.

„Добре се чувствам. Още си припомням какво е да си в залата, защото след Олимпийските игри не бях обличала кимоно. Имах нужда да се отърся не от тренировките, а от самата Олимпиада и загубата. Наистина много тежко го преживях. Всяка загуба приемам тежко, но това наистина много дълго продължи. Това беше различно. В продължение на един месец не можех да спя“, откровено призна джудистката ни.

Подробен репортаж за последните успехи на „Шун джудо“ и всичко около клуба може да гледате тази неделя, 10-ти октомври, в предаването за бойни спортове и изкуства „BOEC.BG“ по телевизия Bulgaria ON AIR.