Начало Джудо България праща 15 джудисти на Големия шлем в Анталия

България праща 15 джудисти на Големия шлем в Анталия

България праща 15 джудисти на Големия шлем в Анталия
0

България ще бъде представлявана от петнайсет джудисти на елитния турнир, част от веригата Голям Шлем, в Анталия, Турция. Схватките ще се проведат между първи и трети април в турския курорт, а цветовете на родината ни ще бъдат защитавани от единайсетима състезатели при мъжете и четирима при дамите.

Капитанът на национлания ни отбор по джудо Ивайло Иванов ще поведе тима към медалите. Той ще участва в категория до 90 килограма и ще търси втори пореден златен медал след триумфа на Европейската купа в Прага.

Другият ни първенец от шампионата на Стария континент в Чехия, Марк Христов, ще атакува призовите места в категория до 73 килограма. Другият българин в тази дивизия ще бъде Денислав Иванов, който наскоро се завърна на татамито след дългогодишна пауза.

В категория до 66 килограма също ще имаме двама представители – Божидар Темелков и Янислав Герчев. При 81-килограмовите в битка за медалите ще се впуснат Ашот Мартиросян и Александър Желев, а в горната категория Георги Граматиков ще се бори рамо до рамо с Ивайло Иванов.

При 100-килограмовите сребърният медалист от Големия шлем в Ташкент Борис Георгиев и Костадин Цветанов ще премерят сили с някои от най-добрите джудисти на татамито в Анталия. В тежка категория над 100 килограма имаме само един представител – Ивайло Димитров.

Дамите, които са избрани да представят България на този турнир са: Анастасия Балабан, Алекса Георгиева, Габриела Димитрова и Лидия Бранчева.

На елитния форум в Турция ще участват 585 състезатели от 69 държави и 4 континента.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".