Начало Борба Петър Касабов: Не очаквах Биляна да не се яви
0

Петър Касабов: Не очаквах Биляна да не се яви

Петър Касабов: Не очаквах Биляна да не се яви
0

Селекционерът на националния ни отбор по борба при жените Петър Касабов коментира скандала, който се разрази в последните 10-ина дни около него и Биляна Дудова. Той взе отношение днес сутринта, след като световната и 4-кратна европейска шампионка отказа да се яви на последното преборване, определено от УС на федерацията.

Дудова трябваше да се изправи срещу Тайбе Юсеин днес в Благоевград. Решението бе взето в събота, в последния възможен момент, което логично доведе и до отказа на Биляна и нейния треньор Георги Калчев тя да участва в тази схватка. По думите на Касабов, който именно определи и състава на България за Европейското първенство в Будапеща, то е било правилно и е добре за всички страни.

Не съм очаквал Биляна Дудода да не се яви. Щом така са преценили от треньорския ѝ щаб, най-добре за всички. Аз съм свикнал да бъда отговорен и да работя на високо напрежение. Нормално, е ако искаш да си старши треньор да носиш отговорност. Таби (Юсеин) е добре. Настроена е да влиза във форма“, заяви пред Sportal.bg Петър Касабов.

Той допълни, че е трудно да се каже дали Юсеин или Дудова е щяла да спечели преборването за категория до 62 килограма. „Не мога да гадая какво е щяло да стане, ако са се явили. Има регламент, който трябва да се спазва и е за всички. Спазва ли се регламентът, работят ли хората – всичко ще бъде наред, както е било дълги години. За мен е важно да участва най-подготвеният състезател“, каза още Касабов.

Наставникът на жените се надява да няма разваляне на климата в отбора непосредствено преди шампионата в Будапеща. „Постарах се много да не се промени климата в отбора. Неминуемо се получи при този прекален интерес и повлия на напрежението, но се надявам момичетата да се преборят по-най-добрия начин. Целите са ни да се борим за първите места на Европейското първенство“, завърши Петър Касабов.