Начало Борба Биляна Дудова няма да участва в преборване днес

Биляна Дудова няма да участва в преборване днес

Биляна Дудова няма да участва в преборване днес
0

Световната шампионка по борба Биляна Дудова няма да участва днес в преборване с медалистката от Олимпийски игри и световни първенства Тайбе Юсеин. Въпреки появилата се информация, че двете ще премерят сили на тепиха в Благоевград, главният треньор на Биляна, Георги Калчев, заяви пред Boec.bg, че той е взел решението Дудова да не участва в това преборване.

„Като личен треньор на Биляна и човек, който мисли за бъдещето на българската борба, реших че след създалото се огромно напрежение около двете достойни момичета, не е необходимо да ги подлагаме отново на нов стрес. Психиката е най- важното нещо в едно състезание. Едно поредно хвърляне в поредна стресова ситуация, ден преди отпътувнето им за ЕП, независимо коя ще победи, неминуемо би им се отразило на резултата на самото ЕП. Пожелаваме успех на Тайбе- и дано спечели ново злато за България, защото го заслужава. Надяваме се за в бъдеще да продължат спора за категорията на тепиха, при ясни и точни условия и да не се стига никога повече до подобни ситуации“, сподели Калчев.

Дудова подкрепи думите на треньора си, като написа следното във Facebook:

„Благодаря на всички хора, които ми писахте и ме подкрепяхте. Не само сега, но и винаги. Преборване няма да има, защото вече имаше на 18.03.2022. И аз не бях тази, която не спази правилата. Успех на българския отбор“

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".