Начало Борба Треньорът на Дудова: Биляна от 10 дни не тренира и е в почивка

Треньорът на Дудова: Биляна от 10 дни не тренира и е в почивка

Треньорът на Дудова: Биляна от 10 дни не тренира и е в почивка
0

Личният треньор на Биляна Дудова – Георги Калчев, реагира бурно на поредицата от решения в Българска федерация по борба. В съботния ден стана ясно, че в неделя ще има преборване между неговата възпитаничка и Тайбе Юсеин.

Треньорът обяви, че Биляна не е тренирала последните дни, след като беше взето решение тя да не играе на Европейското за сметка на Тайбе.

Ето какво гласи съобщението на специалиста до медиите:

„Днес (събота, 26 март) по обяд случайно научих, че УС на БФБорба за пореден път е променил решението си относно определянето на състава на българския национален отбор жени за Европейското първенство в Будапеща, което започва на 28 март (понеделник), в частност в категория до 62 кг (Биляна Дудова или Тайбе Юсеин)“, започна Калчев.

„Към 14 часа днес проверих електронната си поща и видях официалното съобщение от БФБорба за решението на Извънредното заседание на УС в петък, а именно: Да се проведе ново преборване в неделя от 10:30 часа, в Благоевград – 1 среща, толеранс 1 килограм.“

„Подобно решение е против здравия разум, а така също и против физическото и психическото здраве на състезателките, особено на Биляна Дудова, която от 10 дни не тренира и е в почивка в родното си място, след като беше взето неправомерно решение да не участва на Европейското първенство“, признава Георги Калчев.

„Тази поредица от груби нарушения на Правилниците на БФБорба и напълно несъстоятелни действия, които могат да лишат България от европейски златен медал, подхождат по-скоро на някакви злостни вражески саботьори. Но тъй като случаят не е такъв, остава другата възможност – безпринципност и неадекватност, които будят недоумение. Нали все пак някои членове на УС на БФБ, в това число и административното ръководство на федерацията, са се борили, макар и отдавна.“

„И все пак толкова ли е трудно да се поставят на мястото на едната, а сега вече и на другата състезателка, които преживяват две седмици съкрушителни стресови състояния от допуснатите гафове на БФБ.“

„Съставите ни заминават за Будапеща в понеделник, а преборването е предишния ден. Как да се квалифицира всичко това?“, завърши Георги Калчев, който е личен треньор на Биляна Дудова.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.