Начало Борба Дудова отговори на Касабов: Не съм се отказвала от преборването

Дудова отговори на Касабов: Не съм се отказвала от преборването

Дудова отговори на Касабов: Не съм се отказвала от преборването
0

Скандалът в женския ни национален отбор по борба се задълбочава. Биляна Дудова отговори на селекционера Петър Касабов, който в сряда сподели, че треньорите на световната шампионка са решили тя да не участва в преборването с Тайбе Юсеин.

Биляна настоява Българската федерация по борба да каже кой лъже, защото тя е била готова за схватката с Тайбе, макар и с разлика в категориите.

„Категорично заявявам, че не съм се отказвала от преборването. Моят въпрос е: На какво основание не се проведоха срещите? Нека Българската федерация по борба да отговори кой лъже. Не може и двете страни да казваме истината. Единият от двама ни лъже“, Дудова сподели пред „БТВ“.

Беше представена и имейл кореспонденция между личния треньор на Дудова – Георги Калчев, и Федерацията по борба. В електронното писмо е упоменато, че няма да има толеранс, въпреки че Касабов твърди обратното.

От кадри на 18 март в 10:00 часа пък се вижда как Биляна Дудова е готова за преборването на тепиха.

В уречения час тя беше с лично тегло 61.90 кг за категория до 62 килограма, а Тайбе Юсеин – 63.65 кг.

Пред Boec.BG в сряда останалата извън състава боркиня обяви, че решението да не участва на Европейското първенство е несправедливо.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.