Начало Бокс Усик вече е напуснал Украйна
0

Усик вече е напуснал Украйна

Усик вече е напуснал Украйна
0

Световният шампион на WBA, WBO, IBF и IBO в тежка категория Олександър Усик вече е напуснал Украйна, като е прекосил границата с Полша. Това информира американският журналист Майк Копингър. Боксовият анализатор посочи, че според неговите данни, носителят на поясите е предприел това действие в сряда срещу четвъртък.

Публикацията на Копингър идва часове, след като мениджърът на Усик – Егис Климас се закани да го съди заради невярна информация. Американецът бе първият, който написа, че шампионът се готви да напусне родината си след изрично разрешение от министерството на културата. Оказа се обаче, че Усик не се нуждае от такова, тъй като законът в страната му позволява да се оттегли от военни действия, ако е баща на три или повече деца.

Според анализатора, Олександър е преминал границата с Полша, но не е ясно къде точно ще проведе подготовката си за реванша с Антъни Джошуа. Двамата трябва да се боксират през лятото, осъществявайки реванш на сблъсъка им от миналата година.

В последния месец Усик бе част от украинската армия, отбраняваща Киев от руската инвазия. През изминалата няколко дни обаче се появиха индикации, че защитата е отблъснала агресорите и дори преминава в контраофанзива. Може именно това да е довело и до решението на шампиона и неговия щаб да рестартира боксовата си кариера и да се върне към подготовката за реванша с Джошуа.