Начало Бокс Усик – Джошуа II не преди средата на април
0

Усик – Джошуа II не преди средата на април

Усик – Джошуа II не преди средата на април
0

Олександър Усик (19-0) ще защитава световните титли в тежка категория на WBA, WBO, IBF и IBO срещу Антъни Джошуа (24-2) не преди средата на април. Това заяви мениджърът на британеца Еди Хърн.

Украинецът ще се изправи срещу Ей Джей в реванш, след като през септември нанесе второто поражение в кариерата на бившия шампион. Той изнесе страхотна боксова лекция, печелейки убедително по точки насред Лондон.

На този етап все още се водят преговори относно мястото, където да се състои реваншът. Вариантите са три – Украйна, Великобритания и Саудитска Арабия. Фаворит може би е последната дестинация, предвид че е логично Усик да не иска да боксира на Острова, а Джошуа да откаже мач в Киев.

Най-реалистично ми се струва срещата между Джошуа и Усик да се проведе в началото на април, но по-скоро в средата на месеца. Разбира се, бих искал този двубой да е на Острова, но ще видим как ще се развият преговорите”, коментира Еди Хърн.

Той е категоричен, че ако става въпрос за пари, то най-добрата опция е Саудитска Арабия, тъй като реваншът ще генерира огромни приходи от спонсори. В случая обаче за Хърн най-важното е Джошуа да спечели, тъй като ново поражение ще отнеме изцяло статута на Ей Джей като нокаутьорът в дивизията и ще намали значително приходите покрай „златната кокошка” на Еди.