Начало Бокс Еди Хърн: Джошуа има нужда от смяна на обстановката
0

Еди Хърн: Джошуа има нужда от смяна на обстановката

Еди Хърн: Джошуа има нужда от смяна на обстановката
0

Мениджърът на Антъни Джошуа – Еди Хърн потвърди, че бившият световен шампион възнамерява да въведе нови елементи в играта си. Той обаче отрече това да означава смяна на треньора. Според агента, Ей Джей ще продължи да работи с Роб Маккракън и той ще остане в ъгъла му за реванша с Олександър Усик.

През миналия месец Джошуа прекара няколко седмици в САЩ, където води подготовка с различни треньори. Бившият наставник на Майк Тайсън и Ивендър Холифийлд – Рони Шийлдс дори призна, че двамата са имали разговор той да стане част от екипа на Ей Джей. Дали това означава и уволняване на Маккракън обаче, все още не е много ясно.

Вярвам, че Джошуа има нужда от смяна на обстановката. Всички ме питат кой смятам, че е най-добър вариант за треньор на Ей Джей. За мен това остава Роб Маккракън, защото той не просто му е наставник, а ментор и съветник. Но това не означава, че няма да има някаква промяна”, коментира Хърн.

Той определи пътуването до САЩ като шанс Джошуа да научи нови неща. Според мениджъра, целта е да бъде усвоен различен стил на бокс, който да помогне на британеца да си върне короната от Усик и този път да я задържи за много по-дълго време.

Britain’s Anthony Joshua speaks during a press conference after his loss to Oleksandr Usyk of Ukraine in the WBA (Super), WBO and IBF boxing title bout at the Tottenham Hotspur Stadium in London Saturday Sept. 25, 2021. (Nick Potts/PA via AP)