Начало Бокс Тайсън Фюри вече е треньор
0

Тайсън Фюри вече е треньор

Тайсън Фюри вече е треньор
0

Световният шампион на WBC в тежка категория – Тайсън Фюри (31-0-1) проведе първото си занимание като треньор. „Циганския крал” влезе в ролята на наставник на своя по-малък брат Томи (7-0). Целта е да бъде спасена честта на фамилията в предстоящия мач с Ютубърът Джейк Пол (4-0).

Британецът и влогърът ще се боксират в полутежка категория на 18 декември в САЩ. Залогът е голям, тъй като Томи Фюри е първият професионален боксьор, който ще се качи на ринга срещу американеца. Въпреки че е в перфектен ритъм, по-малкият представител на фамилията е считан от мнозина за псевдобоксьор и има голяма вероятност да загуби.

Ако това се случи, Томи ще трябва да промени фамилията си за една година. Това обаче ще е по-малкото наказание. По-голямото – баща му Джон се закани, че поражение ще сложи край на боксовата кариера на сина му, а срамното петно едва ли някога ще бъде изтрито.

За да се избегне подобен вариант Тайсън лично се зае с подготовката на брат си. Той публикува видео, в което двамата тренират в компанията на бившия световен шампион в тежка категория Джоузеф Паркър.

Самият Джейк Пол пък заяви, че използва фамилия Фюри, за да трупа популярност на техен гръб. Той е категоричен, че Тайсън има платформа от 5.3 милиона последователи, която ще направи срещата изключително търсена, а това ще донесе огромни приходи от реклама. Ютубърът също така определи Томи Фюри като една обикновена пешка в шахматна игра с много по-висока цена.