Начало Карате Огромен интерес към „София Оупън 2022“

Огромен интерес към „София Оупън 2022“

Огромен интерес към „София Оупън 2022“
0

Огромен интерес и много силни заявки бележат тазгодишното издание на международния турнир по карате „София Оупън“. Надпреварата ще се проведе в залата на училище „Свети Георги“ на бул. „Вапцаров“.

Очакват се над 600 каратеки от 10 държави, които ще си дадат среща в дисциплините ката и кумите. Свои представители изпращат от Италия, Северна Македония, Босна и Херцеговина, Румъния, Великобритания, Мароко, Ботсвана, Сърбия и Гърция. Турнирът се организира от СК „Цанев“ със съдействието на „София – европейска столица на спорта“.

Състезанията започват в 9:00 часа сутринта и ще продължат до 21:00 часа вечерта. По обед, точно в 13:00 е предвидено тържествено откриване, на което със специален приз ще бъде отличена една от най-талантливите и перспективни български състезателки в този спорт. Става въпрос за Александра Стублева, Европейска сребърна медалистка за жени на кумите, кат. +68 кг за 2021 г.

За нас, като организатори, бе много важно да възстановим силното международно участие, да запазим традицията и отново да дадем на нашите талантливи млади каратеки възможността да се срещнат с едни от най-добрите в този спорт“, заяви Николай Ценев, президент на СК „Цанев“.