Начало Карате Поредно признание за Ивет Горанова и Александра Стублева

Поредно признание за Ивет Горанова и Александра Стублева

Поредно признание за Ивет Горанова и Александра Стублева
0

Европейската сребърна медалистка в олимпийското карате Александра Стублева, както и носителката на квота за Игрите в Токио – Ивет Горанова получиха поредното си признание. Двете бяха наградени от Министъра на младежта и спорта Андрей Кузманов с почетни плакети. Поводът бяха спечеления медал от Стублева в Пореч миналия месец, както и квотата, която Горанова извоюва на квалификацията в Париж преди седмица.

Поздравявам ви за медала и спечелените квоти за Токио. При бойните спортове има традиции за спазване на желязна дисциплина и уважение, а вашата федерация има и класически план за подготовка на състезателите, затова неминуемо резултатите са налице”, каза министър Кузманов при награждаването.

Президентът на Българската национална федерация карате Алексей Петров каза, че подготовката за Олимпийските игри не е спирала въпреки пандемията и се провежда съобразно наложените мерки. До стъпването на татамито в централата имат план за подготовката на състезателките, която е започнала още преди две години.

За принос към успехите на Александра Стублева и Ивет Горанова министър Кузманов награди с почетни плакети на ММС и треньорите им Николай Цанев и Ангел Ленков. На срещата със спортния министър присъстваха също Русалин Русалинов, вицепрезидент на Българската национална федерация карате, и генералният секретар Борис Николов.