Начало Бокс Йосиф Панов и Ангел Емилов запазиха добрия тон
0

Йосиф Панов и Ангел Емилов запазиха добрия тон

Йосиф Панов и Ангел Емилов запазиха добрия тон
0

Без бомбастични закани и размяна на реплики премина представянето на галавечерта, на която Йосиф Панов (18-3) и Ангел Емилов (10-30) ще се изправят в двубой за титлата на Българския професионален съюз в супер полусредна категория. Двамата дадоха обща пресконференция в Пресклуб „България”, на която изявиха амбиции да си тръгнат с отличието след двубоя.

„Пепелянката” и Емилов ще боксират в събота, 19 юни, на открито в курортен комплекс Златни пясъци. Мачът им е предвиден в 10 рунда.

С помощта на Александър Владимиров и екипа ни, подготовката премина доста добре. На 19 юни ще защитя моя пояс в 10-рундов мач. Чувствам се уверен, не съм пропуснал нито една тренировка в близките месеци и това ми дава най-голямата увереност. Фаворит съм, защото имам други амбиции – готов съм за по-големи мачове. Много се радвам, че организаторите сформираха такава хубава среща, защото наистина имам нужда да изляза на родна земя и да видя накъде съм. Амбицията ми е да атакувам по-голяма, международна титла. Не подценявам Ангел Емилов, сериозно момче е, но аз съм от друго ниво”, каза Панов, който е в серия от 16 поредни победи на професионалния ринг.

Йосиф Панов е уверен, че ще ликува в Златни пясъци, след което се цели в международен пояс

Очаквам много тежък мач. Подготовката мина по план, имах достатъчно седмици да се подготвя. Щом съм тук, значи вярвам, че мога да детронирам Йосиф”, сподели кратко от своя страна Ангел Емилов, който победи Младен Младенов при последния си мач през януари.

Галавечерта в събота ще отбележи и дебюта на професионалния ринг на Тинко Банабаков. Бившият шампион на България в леките категории ще се изправи срещу Траян Славев (4-25-3) в дивизия „перо”.

Амбицията ми е да играя за международни титли. Искам да се върна на ринга, да усетя отново въжетата, защото над една година нямам официален мач. Готвя се, тренирам здраво. Сега наблягаме на физическа и тактическа подготовка. Тепърва ще покажа това, на което съм способен”, каза Банабаков.